Máme pro vás 4 tipy, jak získat 100% nedobré, až odporné kafe. Plus jeden tip na kvalitní kávu.

1. nakup v samoobsluze

Vyraz do sámošky nejlépe někam na vesnici, ať tě nemate zbytečně široký sortiment. Na výběr bude nějaká směska bůhvíodkud v kilovém nebo půlkilovém balení. Čím víc, tím líp. To je jasné. A když bude na obalu loňské datum výroby, třeba bude ve slevě.

2. skladování

Doma hned otevři a udělej si zkušební kafíčko. Hermeticky uzavírat není potřeba, žádné aroma už nezbylo, tak vám přece neuteče. Božka od vedle říkala, že má kafe v ledničce, tak si udělej místo a šup tam s ním.

3. degustace

Dva týdny od otevření si dej další degustaci. 3 vrchovaté lžičky do půllitra zalej vřelou vodou, pokud není tak postačí horká z kohoutku. Nech aspoň 10 minut luhovat, nasyp 3 lžičky cukru a tady pozor – pít se doporučuje studené, chcete být dozajista krásní.

4. pikolo, díky

Okolnosti tě donutily dát si kafe mimo bezpečí domova? Objednej si velké preso, protože za ty prachy nic malého nechceš. Pokud chceš ale udělat dojem znalce, objednej si pikolo. To bude to malé nic, které zašpiní leda tak hrnek.

Když ale nechceš hnusný kafe?

Jsi slečinka a chceš konečně zkusit kávu jinak? Objednej si u nás třeba degustační balíček.